Zevenberg

Bouw Yardenhuis Zevenberg afgerond

De bouw van het Yardenhuis Zevenberg is afgerond. Op een kleine afstand van Yardenhuis Zevenberg liggen hoogtes die zijn ontstaan in de bronstijd. Het zijn grafheuvels of tumuli, waarin de prehistorische mens zijn overledenen begroef of na verbranding de asurnen bijzette. De naam van het crematorium herinnert aan deze grafheuvels, waarvan er tot in onze tijd nog zeven zichtbaar zijn.

Feeling Environment
Yardenhuis Zevenberg is qua gebouw en inrichting volledig afgestemd op de emoties van bezoekers en het landschap eromheen. Ook geluid en geur zijn hierin meegenomen. Het gebouw staat volledig vrij in het mooie Eslandschap. De ruimtes zijn sfeervol ingericht, met warme kleuren, comfortabele stoelen en banken, mooie verlichting en een prachtig uitzicht over het Eslandschap.

Duurzaam
Na Utrecht, Lelystad en Goutum is Zevenberg het vierde crematorium van Yarden dat de oven gebruikt als warmtebron. De warmte van de oven wordt gebruikt om water in grote boilervaten op te warmen. Hiermee kan het gehele jaar door het gebouw op een behaaglijke temperatuur gehouden worden. Daarnaast wordt een groot deel van de elektriciteit van het gebouw zelf opgewerkt door de zonnepanelen op het dak.