Digitaliseren

Veel organisaties met vastgoed in (eigen) beheer, zoals woningcorporaties, scholen of gemeenten, kampen met een hardcopy bouwkundig tekeningenarchief dat niet meer actueel/up-to-date is.

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit archief te digitaliseren en te actualiseren, afhankelijk van de eisen en wensen van uw organisatie:

Inscannen

Inscannen van hardcopy documenten maakt het tekeningenarchief eenvoudig toegankelijk voor alle medewerkers. Wij ordenen, saneren en rubriceren de documenten en laten ze vervolgens inscannen (in PDF) zodat alles digitaal op de server van uw bedrijf kan worden bewaard en gevonden.

Tekenen

Indien er specifieke informatie uit de tekeningen nodig is, zoals bij een verbouwing, NEN 2580 meetcertificaten of hoeveelheden voor de MJOP, adviseren wij om de tekeningen om te zetten naar bewerkbare tekeningen. Hierbij kan gedacht worden aan een CAD of BIM systeem. Dit maakt het ook mogelijk om de tekeningen eenvoudig periodiek te reviseren. Zo beschikt u altijd over de meest actuele toestand van het vastgoed van uw organisatie.

Tekeningenbeheer

Uw organisatie kan er voor kiezen om het verkregen tekeningenarchief in eigenbeheer  te houden op een centrale computer, server of intranet. U kunt er ook voor kiezen het beheer bij ons neer te leggen. Op basis van een onderhoudscontract houden wij uw archief actueel.

Meer informatie

Neem contact op met Wouter van den Acker (015-2853090)